Мустафа Карадайъ в Русе: ДПС разчита на младите хора /ВИДЕО/

Председателят на Движението за права и свободи Мустафа Карадайъ посети Русенска област, където имаше срещи по места с членове и симпатизанти на ДПС. В Русе, по инициатива на водача на листата Ализан Яхова, той разговаря с млади хора, с които говори за политиката, бъдещето на България и демокрацията в страната.

„Целта на ДПС на тези избори е да направим така, че да има сигурност и стабилност в държавата. Това е и нашето мото. ДПС не прави политика за младежите, а прави политика с младежите. Затова искаме да чуем и техните идеи“, сподели Карадайъ.

В срещата с младежите участва и бившият социален министър д-р Хасан Адемов, който очерта проблемите, пред които са изправени младите хора на България в сферата на образованието, социалната политика и пазара на труда. Той сподели и какви са решенията, които предлага ДПС.

Мустафа Карадайъ отговори на въпросите на младите хора, като подчерта, че ДПС има задължението да е гарант и защитник на демокрацията в България. „Ако сме отговорни и загрижени за бъдещото на България, основна задача за нас трябва да бъде защитата на демокрацията в България. ДПС има мисия – да сме пазители на мира, стабилността и сигурността в държавата“, каза Карадайъ.

По-рано през деня председателят на ДПС и Ализан Яхова заедно с част от листата имаха срещи в Смирненски и Ветово. Основните теми на разговорите бяха земеделието и социалната политика.

„След като експертите на ДПС написаха програмите за европейските пари и за земеделие, и за социална политика, когато бяхме на власт, сега 2 години няма нито План за възстановяване и устойчивост, нито оперативни програми, нито Стратегически план за земеделието. Когато ДПС влезе във властта, ускорено ще напишем програмите, както направихме през 2013 г., след това ще ги съгласуваме с Брюксел и те ще започнат да се реализират. Така парите ще стигнат до хората и бизнеса и ще започнат да се преодоляват поредицата от кризи, в които живеем, защото в ДПС е експертизата“, каза Карадайъ.

Водачът на листата Ализан Яхова припомни, че благодарение на ДПС в българското земеделие ще дойдат още 300 млн. лева повече, защото партията знае проблемите на българските граждани, на малките населени места, на бизнеса.

„Във Ветово живеете спокойно и сигурно. Тази сигурност я създава кметът, който е от ДПС. Ако мислим за тежката зима, която ни очаква, за нашия живот, за бъдещето на нашата страна, трябва да направим правилния избор с номер 1 – за да може ДПС да помогне на България в този тежък момент. 322 дни след изборите на 14 ноември 2021 г, ние отново ще застанем пред урната, за да направим много важен избор. ДПС апелира за възстановяване на държавността, което означава политическите партии да си говорят, институциите да работят в синхрон, да има разбирателство и консенсус по национални приоритетни цели.

ДПС предложи програма за ускорено икономическо развитие. И сме били прави, защото към днешната дата държавност няма. Политическата криза е дълбока и е съчетана със сериозна енергийна криза, в същото време се задава продоволствена криза с нарастваща инфлация“, каза Яхова.

Тя подчерта, че правителството на четворната коалиция с всяко свое решение пораждаше нова криза. „Затова трябва да бъдат взети много сериозни, бързи, адекватни решения. В последните 30 години ДПС се намесвало в най-трудните моменти за страната. Такъв е и този момент. Трябва по много бърз начин да бъдат приложени антикризисни мерки. ДПС предлага такива мерки“, каза още Ализан Яхова.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Exit mobile version