Мустафа Карадайъ в Русенско: Време е за разум, отговорност и диалог /ВИДЕО/

Централният предизборен лъч на Движението за права и свободи пристигна в област Русе, за да подкрепи водачът на листата Ализан Яхова и всички кандидати на народни представители на ДПС за 19 МИР-Русе. Заедно с председателя на ДПС Мустафа Карадайъ бяха и евродепутатът и зам.-председател на групата “Обнови Европа” в Евопейския парламент Искра Михайлова и Хасан Адемов – социален експерт, бивш социален министър и дългогодишен депутат.

Автобусът на ДПС първо посети Ветово, където Мустафа Карадайъ и кандидатите за народни представители проведоха срещи лице в лице с избирателите. Те бяха посрещнати от кмета на Община Ветово д-р Мехмед Мехмед. Тази вечер се състоя и официалното откриване на кампанията на ДПС в Русенска област в читалището на град Две могили, където гостите бяха посрещнати с хляб и сол.

“Време е за разум, отговорност и диалог. Време е за решаване на проблемите на хората”, заяви Мустафа Карадайъ. Кампанията на ДПС преминава неслучайно под мотото „Разум, отговорност и диалог“ – първите букви на трите думи оформят думата „род“. ДПС е голям род, а именно родът помага в трудностите, е символиката на слогана.

„Имаме нужда от разум, за да сканираме, анализираме и оценим параметрите на икономическата, социалната и политическата ситуация, както и за да намерим разумното решение. Също така да поемем отговорност за реализиране на решенията в реалния живот. Трябва и диалог не само, за да постигнем съгласие и обединение, но и защото това е единствения начин да намерим политическата формула за решаване на проблеми за хората и държавата.“.

Мустафа Карадайъ коментира още, че дневният ред на политиците е подменен, а основната им задача в следващия парламент трябва да бъде спирането на прогресивното обедняване на хората. “В следващото Народно събрание дневният ред на политиците трябва да бъде дневният ред на хората”, категоричен бе Карадайъ. Той изчисли, че ако ДПС спечели  11 111 гласа в Русенско, Движението ще излъчи двама депутати от областта, а това ще означава, че ще има общо 49 народни представители в 49-ия парламент. Така ДПС ще бъде незаобиколим фактор и ще участва във властта.

Карадайъ отбеляза, че за осемте години, от 2001 до 2009, когато ДПС е била във властта, външният дълг на страната се е стопил от 17 млрд. лв. до 1, 5 млрд. лв.

“След това дойде Бойко и започнахме да трупаме дълг по 2 милиарда на година. А ,за годината в която ни управляваше така наречената Промяна, дългът скочи с нови 15 милиарда. Спиране на обедняването и достигане на средноевропейкси стандарт на живот – това са проблемите на хората, това са приоритетите и на ДПС”, заяви Мустафа Карадайъ.

Карадайъ благодари на структурите на ДПС за организиране на дарителската кампания за хората в Турция, пострадали от опустошителното земетресение, както и на всички българи, които участваха в нея.

Разумът, диалогът и отговорността са спасението за България, отбеляза и водачът на листата от кандидати за народни представители  Ализан Яхова.

По думите й, важните решения трябва да вземе редовен кабинет, а той трябва да бъде излъчен от 49-то Народно събрание. Ализан Яхова сподели още, че ДПС познава отлично проблемите на хората по населените места, защото депутати, кметове и общински съветници са постоянно сред местните жители.  Тя посочи конкретни примери в региона, където от години има нерешени въпроси. ДПС не просто знае проблемите, но има и решения, каза Яхова. Тя коментира подробно и една от темите, в които е доказан професионалист – земеделието, и стъпките, предприети от ДПС в защита на земеделските производители.

Ализан Яхова подари символичен подарък на председателя на ДПС – копие на Манифеста за независимостта, който министър-председателят Александър Малинов е написал „на коляно“ на гарата  в Две могили в навечерието на 22 септември 1908 г. След това, преди да продължат към Търново, той е подписан от княз Фердинанд и всички министри от правителството.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Exit mobile version