Момчил Михайлов-МОМО представя “Откъси от Бъдещето” до водите на Дунав

Artist and musician Momchil Mihaylov (MOMO) selfportrait

Русенският артист Момчил Михайлов-МОМО представя авторския си проект “Откъси от Бъдещето” на 12 август под вития мост. Русенци ще имат възможност да чуят музиката му на живо за втори път след експерименталния му концерт в Нощта на музеите през май. Концертът му на 12 -ти август ще бъде в по-голямата си част от нови, несвирени на живо пиеси, а като основен инструмент МОМО е избрал китарата – нетипичен ход за него. Както той споделя – китарата е най-подходящият интрумент да разговаря с публиката си на живо, поне засега, докато все още има технически ограничения музиката му да прозвучи на сцена както ще звучи в дебютния му албум – с многопластови хармонии, спонтанни акценти, спотаени ритмични фигури и глас, преминаващ през ефекти в реално време, всичко това смесено със звуци от окръжаващият ни свят, които той записва по време на близки и далечни пътувания.

Към момента музиката на МОМО е почти невъзможно да се изсвири на живо от сам човек и за да излезе на сцена, той е преаранжирал някои от авторските си пиеси по начин, по който само присъстващите на концерта ще ги чуят. Повече за предстоящото събитие МОМО споделя в постовете си в социалните мрежи, там разкрива защо името на концерта е “Откъси от Бъдещето” (Excerpts from the Future), а за да разберете какво има да ви каже с музика – посетете концерта в Русе – датата е 12-ти август, сцената е добре позната – на кея, под вития мост. Събитието е част от лятната програма на фестивала Реките на града и по традиция входът е свободен, но всеки може да подпомогне артиста със сума по избор на място. Той, от своя страна, ще ви поведе на емоционално пътуване през неговите много лични светове.­­­

Момчил Михайлов – Момо е добре познат като награждаван фотограф, графичен дизайнер, гримьор, автор на театрална музика и звуков дизайн, накратко – артист. Мнозина са слушали негови изпълнения като клавирист на някои от най-запомнящите се групи в Русе, достатъчно е да споменем GORR и Hit Bottom, свирил е с някои от най-добрите музиканти на града и страната, а пред камерата му са заставали местни и световни звезди – музиканти, актьори, топ модели… През април видяхме изложбата му от избрани театрални плакати, последвана от практичен уъркшоп по графичен дизайн на плакат, а последните две пандемични лета го виждаме като водещ на Ruse Summer Fest. Чували сте го и с бутиковото му дуо GO’TOUCH’T, с вокалист Ваяна Макавеева – KOPRIVA.

Exit mobile version