Момичешка банда от 11-13-годишни обирала фризьорски салони в Русе

Агресия срещу полицаи в Русе приключи с ударен служител и щети в участъка

Момичешка банда от 4 момичета и едно момче на възраст 11-13 години са обирали фризьорски салони в Русе. Учениците са установени след разследване на няколко случая, проведено от полицаи от Първо РУ.

В нощта на 30 ноември срещу 1 декември обект на посегателства са станали три фризьорски салона в центъра на града, както и кафе-бар. Влизането в обектите е ставало по различен начин – счупване на прозорец и взломяване на алуминиеви врати. В единия салон са откраднати 80 лева и безжична слушалка, в другия – кутия с цигари, а в третия – 50 шишенца с лак за нокти и друга козметика за около 300 лева.
В същия район през нощта е обран и кафе-бар, от който са взети една кутия кафе „Три в едно“, 3  бутилки студен чай, бутилка бира и 3 връзки секретни ключове.
На 9 декември бандата е вандалствала на строителен обект, намиращ се на ул. „Добри Немиров“. Там е била открадната щанга тип „кози крак“ и в част от готовите апартаменти са начупени стъклата и плочките в баните, а шпакловани стени са залети с боя. Заявени са материални щети на обща стойност около 3000 лева.
В хода на предприетите и реализирани оперативно-издирвателни действия от служители на сектор „Криминална полиция“ при Първо РУ са установили, че всичко това е дело на малолетни ученички в компанията на едно момче на същите години.

Агресия срещу полицаи в Русе приключи с ударен служител и щети в участъка
Exit mobile version