„Млад творец 2022“ на Русе благодари за наградата с музика /ВИДЕО/

Русенският пианист и композитор Николай Димитров бе удостоен с годишната награда „Млад творец“. Отличието на името на актьорите Яна и Георги Стефанови бе връчено на 20-годишния студент в Консерватория „Принц Клаус“ в Грьонинген, Нидерландия, от кмета на Русе Пенчо Милков. Церемонията бе финалът на връчването на награди „Русе“ по повод 24 май.

„Изключително се радвам днес да отбележим и да наградим постиженията на Николай Димитров. Млад мъж, когото познавам, изключителен пианист, който прославя нашия град по света“, каза кметът Пенчо Милков.

От своя страна Николай Димитров благодари за оказаната чест. „За мен тази награда е наистина важна, тъй като това е един вид валидация за моите постижения и че моята работа, която правя за града и за културата му, бива оценена.Искам да благодаря на всички, които ме подкрепят“, каза младият музикант.

Той предпочете да не държи дълго слово, а да се изрази така, както умее най-добре – с музика. Извън сценария Николай Димитров поднесе на публиката едно кратко изпълнение на свой аранжимент върху Прелюд опус 32 №12 от Рахманинов, което бе аплодирано бурно от залата.

Exit mobile version