Млад мъж спря пиян водач, който се оказал без книжка и с нередовен автомобил

Пиян водач без книжка и с нередовен автомобил е бил установен от полицията. На 10 февруари около 23:00 часа на тел.112 е бил подаден сигнал от 25-годишен мъж.

На място полицейски служители от Второ РУ открили двама души – подалият сигнала и мъж на 51 години. 25-годишният обяснил, че пътувайки към селото, е забелязал лек автомобил „Ауди“ да криволичи по пътя. На влизане в Николово дори му сякъл пътя, след което двете коли спрели на отбивка да се разберат. След като усетил, че водачът на аудито силно лъха на алкохол и говорел завалено, при което другият шофьор се обадил на тел. 112.

51-годишният признал пред служителите на реда, че е пил. Последвалата проба с техническо средство е показала резултат от над 2 промила в издишания въздух. След справка било изяснено още, че мъжът е неправоспособен водач, а управляваният от него автомобил е с прекратена регистрация и без годишен технически преглед. За констатираните нарушения са съставени 3 акта и един фиш.

Мъжът е конвоиран до болницата, където е дал кръвна проба за химическо изследване. Резултатът от изследването е показал концентрация на алкохол в кръвта на водача от 2,66 промила. По случая е образувано бързо производство по описа на Второ РУ.

Exit mobile version