Млади тенисисти от Дряново и София си поделиха титлите в Русе/ВИДЕО/

Главният съдия Боряна Джумалийски от Русе похвали участниците за феърплея

Девойките на „Кристи“-Дряново станаха шампиони на Държавното отборно първенство по тенис до 14 години, което завърши днес в Русе на кортовете на ТК „Приста 2011″. При юношите титлата стана притежание на софийския клуб „15:40“. Двата отбора се състезаваха помежду си за първото място и в двете гарнитури.

На финала при момичетата тенисистките от Дряново постигнаха труден успех над съперничките си от „15:40“, като записаха 3 на 2 победи. Наложи да се играе допълнителен мач, който да определи носителя на трофея. При юношите столичните състезатели спечелиха с 3:1 победи. Третото място при момчетата е за софийския клуб „Диана“, който се пребори с русенците от „Приста“ и ги остави четвърти. При девойките трети станаха „Испано“- Варна.

В първенството взеха участие общо 30 отбора – 13 при девойките и 17 при юношите. Положителна тенденция при младите тенисисти бе отчетена от главния съдия на турнира Боряна Джумалийски от Русе. „Тази година ми прави впечатление, че децата са станали по-спокойни и наблюдаваме повече феърплей, т.е. не получават толкова много наказания за неспортсменска игра или за неприятни изяви по корта.  Това за мен е една добра тенденция и се радвам. Откъм технически способности и добра игра наистина се наблюдава едно развитие на децата към по-добро и се надяваме да ги виждаме на международни турнири и на „Големия шлем“ някой ден“, сподели Джумалийски.

Успехът на момичетата от клуб „Кристи“-Дряново, е особено важен за развитието на този спорт в града, сподели треньорът Ивайло Илиев. „Клубът ни е млад, на много малко време, доскоро в Дряново не е имало такъв вид спорт и това е сериозен успех. Изправихме се на финала срещу един от най-добрия клуб в България – „15:40“, също много корав съперник. На полуфинала не ни беше много леко, но успяхме да се преборим поради това, че бяхме много добре подготвени и двете гарнитури“, сподели Илиев.

Exit mobile version