Млади акробати от Русе се върнаха с четири златни и шест сребърни медала от Италия

Републиканските шампиони при смесените двойки Яница Милкова и Кристиян Ангелов отново бяха над всички

Състезателите на Акробатичен клуб „Локомотив-Русе“ и Ученическа спортна школа се завърнаха с четири златни и шест сребърни медала от Петия международен турнир по спортна акробатика, който се проведе в град Чезенатико, Италия. Надпреварата се проведе от 18 до 22 април и беше организирана от Италианската федерация на акробатичните и хореографичните спортове.

Републиканските шампиони при смесените двойки Яница Милкова и Кристиян Ангелов отново доказаха класата си и се окичиха със златото във финала. Талантливите акробати станаха първи и в темповата комбинация, а съвсем малко не им достигна да победят и в балансовата комбинация, където взеха среброто.

Двойката момчета Денис Николов и Виктор Цанков спечелиха два сребърни медала за балансова и за темпова комбинация.

Общо 14 млади състезатели от Русе участваха в престижния турнир, водени от треньора Любомир Ковачев и хореографа Силвия Малинова-Добрева. Освен носителите на медали в турнира се представиха още  Нелия Иванова, Емилия Йосифова, Моника Якобсен, Лора Генова, Никол Стерева, Йоана Иванова, Симона Бърденска, Стефани Дочева, Кристина Николаева и Ясмина Исметова.

Всички състезатели продължават усилено подготовката си за държавното първенство през юни.

Exit mobile version