Младият флейтист Димитър Димитров завоюва нови три награди

Талантливият млад русенски флейтист Димитър Димитров завоюва нови три награди. Отличията са от третото издание на Международния флейтов конкурс във Варна, организиран от Фондация „Европейска Музикална Академия“ под патронажа на кмета на града Иван Портних.

Дванайсетокласникът от НУИ-Русе спечели трета награда във най-голямата възрастова група 19-28 години. Постижението му е изключително, тъй като той е бил най-малкият участник – само на 18 години, и се е явил в по-горната категория. От 14 участници от цял свят Димитър успя да стигне до финала, където свири заедно с друг изявен русенски музикант – пианиста Николай Димитров, който му бе корепетитор. Двамата имат сериозни постижения зад гърба си като дуо „Апасионато“, което бе формирано от покойния преподавател по флейта и камерна музика Красимира Великова.

Представянето във Варна в залата на Военноморския клуб донесе още две престижни отличия  на русенския флейтист– наградата на кмета на Варна и наградата на министъра на отбраната. В момента Димитър е ученик на преподавателя Надя Андреева, като работи и с проф.Георги Спасов.

Exit mobile version