Младен Ганчев: Младите баскетболисти на „Дунав“ извървяха дълъг път до титлата

Емоционален пост, свързан с титлата на младежите до 17 г. от баскетболния клуб „Дунав-Русе-2016“ и заслугата на треньора Николай Николов, публикува членът на Управителния съвет на клуба Младен Ганчев:

„Преди две години след едни не толкова сполучливи финали на U15 в Русе УС на клуба взе решение да направи промяна и да експериментира с един почти никому неизвестен треньор начело на този талантлив отбор, заменяйки един доказан специалист. През тези две години, особено през първата, се сблъскахме с вълна от негативизъм, натиск, липса на подкрепа. Но устояхме и държахме на решението си.

Вчера долната снимка обиколи града ни и баскетболна България. На нея е виден един невероятен успех на спорта ни в мъжко направление (през далечната вече 1969 година УСШ Русе печели титлата при юношите, но това е по-различен формат). Видни са едни момчета, вече мъже, които извървяха дълъг път с горните двама треньори. Видни са и те – стожера на баскетбола в града ни през последните години Руслан Русев и въпросното момче, тръгнало по нов път да сбъдва мечтите си в играта, след като контузиите му отнеха тази възможност като играч. Николай Николов. Запомнете това име. Ще ни радва занапред. Вижте и как двамата са заедно и, надявам се, това да спре всички сплетни.

На снимката няма двама мои колеги и приятели – Свилен Манев и Борис Гончаров. Само те знаят колко сами бяхме понякога , а и вероятно ще бъдем. Евала, пичове, че сме заедно и правим това, което смятаме за добре според скромните си сили. Другото е суета“.

Exit mobile version