Младеж вкара кола под микробус и избяга с приятелка и кашонче от багажника /ВИДЕО/

Атрактивна катастрофа стана рано тази сутрин в Русе. Лек автомобил е влязъл под паркиран микробус, като при удара е пострадала още една кола. Шофьорът, причинил катастрофата, е избягал заедно със спътничката си.

Инцидентът е станал около 6.30 часа на улица „Стефан Стамболов“.  Микробусът е пътнически и обикновено обслужва младежите на ФК „Дунав“. Шофьорът му разказва, че бил паркирал пред дома си и се е готвел да тръгва към Ветово, за да вози пенсионери за фестивал. Чул удар и когато излязъл, видял „Хонда“ под микробуса си, а момче и момиче излезли от колата и избягали.  Съседите подали сигнал на тел.112, а в това време момчето и момичето се върнали обратно, извадили някакво кашонче от багажника на колата си и отново побягнали. Свидетели ги видели да се качват в кола, която дошла да ги вземе.

Хората разказват, че катастрофиралият автомобил миришел силно на алкохол, а вътре имало бутилки уиски. Предполагат, че двамата младежи са били под въздействие на алкохол, а полицията вече ги издирва.

Самата операция по преместване на ударените автомобили се оказа много сложна. Близо два маса екип на „Пътна помощ“ се опитваше да раздели микробуса от хондата, но това се оказа невъзможно, тъй като при удара задните колела на буса са се заклинили във вратата на колата. Наложи се да се вика и специализизирана техника. Улицата бе затворена за около половин час, за да може да се разделят колите.

Причините за инцидента се изясняват.

Exit mobile version