Младежи си спретнаха гонка с полицията заради наркотици

Двама младежи си спретнаха гонка с полицията заради наркотици. На 4 декември към 08:20 ч. при обход на бул. „Гоце Делчев“ полицейски екип от Първо РУ е забелязал лек автомобил „Мерцедес“ с русенска регистрация и полицаите опитали да го спрат за проверка.

След подаден  звуков и светлинен сигнал на водача, за да спре  управлявания от него автомобил, той не се е подчинил, а рязко е увеличил скоростта си и продължил по бул. „Гоце Делчев“ в посока бул. „България“.  Униформените го последвали, но малко след това водачът изгубил управление и катастрофирал в бордюр.

Той излязъл от колата и хукнал да бяга, а в това време спътникът му изхвърлил тъмен пакет в намираща се наблизо цистерна. Шофьорът-беглец /22-годишен русенец/ е задържан до блок  „Заря“, заловен е и другият мъж с него.

Последвал е оглед на местопроизшествие от оперативна група на полицията, при което е установено, че изхвърления пакет, съдържа марихуана и метафетамин. Случаят е документиран и е започнато разследване, като е образувано досъдебно производство по описа на Първо РУ.

Exit mobile version