Младежи на 17 и 18 години са хванати за серия на кражби от коли

Двама младежи, единият от които непълнолетен, са заловени от полицията за серия от кражби на вещи  от автомобили. Престъпленията са извършени през  последните 10-тина дни в различни части на Русе.

По време на разследването криминалистите са установили, че извършителите са двама младежи, свързани с такива деяния –  момчета на 17 и 18 години. На 20 март, след демонтиране на плоскост на мястото на задното ляво стъкло, те са откраднали от товарен автомобил „Фолксваген Транспортер“ куфар с ръчни инструменти, отвертки, чукове, ключове, лазерна ролетка и други вещи на стойност към 500 лв. 18-годишният е автор и на други две посегателства, за които в полицията е постъпила информация на 29 март . – кражба на инструменти от автомобил „Рено Канго“ за около 200 лв. и от „Пежо Партнер“, също на инструменти. Във втория случай обаче не успял да прибере инструментите, тъй като бил забелязан от стопанина на колата и трябвало да избяга без тях.

Работата по разследването на престъпната дейност на лицата продължава, в ход е изясняването на съпричастността им и към други подобни деяния, регистрирани на територията и на Първо и на Второ РУ.

18-годишният младеж се разследва и за притежание на наркотици, които били намерени у него, докато бил на разпит във Второ РУ. При проверката е било открито топче от алуминиево фолио, съдържащо бяло кристалообразно вещество. Последвалият полеви наркотест е дал положителна реакция за метамфетамин. Установеното от криминалистите е документирано и по случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.354а, ал.3 от НК.

Работата по случаите продължава.

Exit mobile version