Млада учителка от Русе с първа награда от конкурс за криминален разказ

Младата учителка по български език и литература от СУ „Йордан Йовков“-Русе Памела Леонидова впечатли журито на второто издание на националния конкурс за криминален разказ „(Не) разкритият случай“, организиран от Регионалната библиотека „П. Р. Славейков“ във Велико Търново. Тя спечели безапелационно първо място в надпреварата сред общо 166 творби на автори от цялата страна. „Ясна мисъл, много издържана като стил и сюжет творба.“ – така определи предимствата на разказа „Травма“ журналистката Веселина Ангелова, която бе член на журито.

Памела Леонидова сподели, че е била изключително изненадана от тази награда. За крехкия си опит като творец това е второто ѝ отличие на литературния фронт. За свои учители счита Брандън Сандерсън и  класика Стивън Кинг. Но разчита най-вече на себе си и на непрекъснатия стремеж да се самоусъвършенства – и като автор, и като учител. А ръководството на училището все повече залага на преподаватели, които да предават знанието и да бъдат пример за учениците.

Дали криминалните сюжети ще се множат, или магичните фентъзи персонажи ще завладеят новите сюжети в разказите на Памела Леонидова – това само бъдещите ѝ творби ще покажат. А от училището пожелават на преподавателката нови награди и успехи.

Exit mobile version