Млада родилка извърши ритуала за Бабинден в УМБАЛ „Канев“-Русе /ВИДЕО/

Млада родилка с момиченце на 3 дни извърши ритуала по измиване на ръцете на лекар и акушерка – д-р Луиза Тончева и Галина Илиева, на празника Бабинден в УМБАЛ „Канев“-Русе. Д-р Луиза Тончева, началник на Отделение Акушерство и гинекология, поздрави всички колеги и пожела да се раждат повече бебета.

23-годишната майка Цветелина Калчева получи специален подарък от университетската болница – гривна със символа на безкрайността, предназначена за новородената дъщеричка. На свой ред младата жена благодари за грижите на всички в отделението и им пожела да са здрави и все така да помагат на майките и бебетата.

1046 бебета са се родили в  отделението по акушерство и гинекология на Университетска болница „Канев“ през 2022 година. През изминалата година са проплакали 557 момчета, 489 момичета, 19 двойки близнаци и 1 тризнаци. Най- голямото бебе е родено с тегло 4740 грама, а най- малкото с тегло 600 грама.

Много поздравления поднесоха официалните гости – областният управител Анатоли Станев, зам.-кметът Златомира Стефанова, ректорът на Русенския университет акад. Христо Белоев, председателят на Общинския съвет Иво Пазарджиев.

Изп.директор на УМБАЛ „Канев“ Иван Иванов връчи сертификат за дарение на „Дунарит“ АД и благодари за щедрия жест на компанията, която в навечерието на Бабинден дари на болницата 20 неонатални легла за нуждите на отделението по Неонатология.

Exit mobile version