Михаил Билалов редува „Стани богат“ с ролята на гол мъж в Русе

Френската комедия се режисира от Николай Урумов и се поставя за първи път у нас

Популярният актьор Михаил Билалов ще редува студиото на „Стани богат“ в София със сцената на Русенския драматичен театър заради ново предизвикателство. Водещият на телевизионната игра влиза в главната роля на гол мъж в френска комедия, която се прави за първи път у нас и е преведена от самия него.

Представлението се казва „Двама чисто голи мъже“ и негов режисьор ще бъде друг известен актьор – Николай Урумов. Двамата с Михаил Билалов се познават отлично, тъй като играят заедно в различни спектакли на Сатиричния театър.

„Автор на комедията е Себастиан Тиери, а преводът й на български е направен от самия Михаил Билалов. Той има много плътни връзки в Париж, където живее част от семейството му, и по този повод превежда френски текстове. Преводът на пиеси не е никак проста работа и ако не го прави човек, който е вътре в театъра и е пряк участник във всичко, което се случва в един театър, става много литературен и после го донагласяме. И затова веднага приех офертата на Николай Урумов, който ми предложи да поставим пиесата“, сподели директорът на ДТ „Сава Огнянов“ Орлин Дяков.

Ангажиментите на Михаил Билалов към „Стани богат“ няма да попречат на изявата му на русенска сцена. „Всичко това се случи, преди изобщо да знаем, че ще стане водещ на „Стани богат“. Когато бяхме уговорили дните за репетиции, датите, заглавието и беше ясно кога започват, ми се обадиха по телефона и ми казаха – ти знаеш ли , че той ще започва водещ на „Стани богат“. Обадих му се и той каза – спокойно, аз си правя снимките. Проблемът при такава заетост като неговата е кога ще даде дати за спектакли, които да играем. Но тъй като е на свободна практика, има представления в Народния театър, в Сатирата и в Армията, той решава къде да дойде и къде да играе“, обясни Дяков.

Премиерата на „Двама чисто голи мъже“ в Русе е планирана около 20 септември. Заедно с Михаил Билалов ще участват и трима актьори от Русенския драматичен театър – новата актриса в трупата Кристиана Ценкова, Петя Венелинова и Йовко Кънев. Въпреки провокативното заглавие, спектакълът няма да бъде с надпис 18 +. „Себастиан Тиери има способността да създава едни абсурдни сюжети. В случая става дума за това, че двама мъже се събуждат голи в леглото, не съвсем, разбира се. И три сутрини подред те не могат да си обяснят защо, откъдето се развиват всички ситуации в пиесата. Надявам се представлението да е забавно, смешно и да има дълъг живот“, каза още Орлин Дяков.

Exit mobile version