Митрополит Наум празнува 54-ти рожден ден, получи картина от областния управител

Специално изработена картина, изобразяваща катедралния храм в Русе „Света Троица“, получи по случай своя 54-и рожден ден Русенският митрополит Наум от областния управител Анатоли Станев. Автор на картината е русенският художник Огнян Балканджиев, който в творбата си е използвал предимно акрилна техника.

„Моля, приемете пожеланията ми за крепко здраве, както и за Божията помощ във всички Ваши добри дела и начинания! Продължавайте неуморно да водите миряните по пътя на духовното съвършенство. Бъдете пример за всички нас в смирението, търпението и любовта“, заяви Станев.

От своя страна дядо Наум обяви, че ще се моли за здраве на всички и Божие благословение за всяко едно нещо.

По време на срещата бяха обсъдени и възможности за съвместни дейности между Областната администрация и Русенската света митрополия. Обмисля се съставянето на разнообразни туристически маршрути с акцент върху поклонническия туризъм. Дискутирани бяха и инициативи, свързани с подобряване на довеждащата инфраструктура до част от храмовете в региона, като за целта ще се търси както национално финансиране, така и европейско по трансграничните програми между България и Румъния.

Exit mobile version