Мистериозно ПТП и странно посегателство върху кола разследва полицията

Мистериозна катастрофа, станала в събота срещу неделя през нощта, разследва полицията в Русе. На 17 януари около 07:10 часа е подаден сигнал за инцидент на пътя между селата Тетово и Смирненски с лек автомобил „Рено Сценик“.

На място служителите от „Пътна полиция“ изяснили, че колата е собственост на мъж от Русе. Той заявил пред органите на реда, че автомобилът е бил паркиран пред дома му до предната вечер и не знае нищо за изчезването му.

Колата е била открита с леко отворени врати и счупени предна броня и ляв преден калник, както и счупено стъкло на лява предна врата. При извършения оглед на местопроизшествие се е установило, че няма следи от взломяване по ключалките. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Второ РУ за извършено престъпление по чл. 346 от НК.

И още един странен инцидент е на вниманието на полицията, този път за нанесени щети по лек автомобил „Сеат Ибиса“. Колата, която е собственост на мъж от Русе, била паркирана в района на Лесопарка „Липник“ до езерото. Автомобилът е бил открит с взломени стъкла на вратите и задния капак, както и с демонтирани гуми, оставени близо до колата. Заявените щети са на стойност за около 1000 лв. Случаят се разследва, като е извършен оглед на местопроизшествието и е образувано досъдебно производство по описа на Второ РУ, за престъпление по чл.216, ал.1 от НК.

Exit mobile version