Министър Шишков: До дни подписваме с изпълнителите на АМ „Русе-Велико Търново“

Тази седмица ще бъдат подписани договорите с изпълнителите на първите два лота на магистралата Русе-Велико Търново, съобщи служебният регионален министър Иван Шишков днес в интервю за Медиапул. Той коментира, че нищо не е било направено по въпроса за времето, откакто бе зам.-министър в предишното служебно правителство до момента.

„За магистралата от Русе до Велико Търново – както предадох папката на Караджов, така я и получих. Сега до края на седмицата ще подпишем договорите с избраните изпълнители за първите два лота – от Русе до Бяла и обхода на град Бяла.

Поръчката е на инженеринг и докато се проектира, ще се направи и отчуждаването на имотите, като се очаква това да отнеме около 3 месеца.

Проверката на АДФИ приключи и не установи нередности. /Тя бе възложена от финансовото министерство, според което имало надвишаване с над 55 % на стойността на поръчката – б.ред./Минс

За последния лот на магистралата – от Бяла до Велико Търново съм разпоредил на АПИ по най-бързия начин да бъде подготвена и пусната обществената поръчка.

Строителството на тази магистрала се финансира от програма „Транспортна свързаност“, която вече е одобрена от Европейската комисия и трябва да бъде готова до 2030 г.“, казва регионалният министър.

Exit mobile version