Министър Крум Зарков уважи 30-годишнината на Юридическия факултет в Русе

Служебният министър на правосъдието Крум Зарков уважи тържественото заседание на Юридическия факултет на Русенския университет, посветено на 30-годишнината от създаването на факултета. На събитието присъстваха бивши и настоящи възпитаници на Юридическия факултет, сред които кметът Пенчо Милков, областният управител Анатоли Станев, председателят на Общинския съвет Иво Пазарджиев, депутатът Златан Златанов и др. Тук е завършил магистратура и сегашният служебен премиер Гълъб Донев.

„Преди 30 години едва ли съм си представяла, че ще застана пред колегите, защото съм от първия випуск и го казвам с огромна гордост. Започнахме като един факултет с прихождащи преподаватели, което беше нормално за 90-те години. Съумяхме да изградим стабилна академична среда с около 20 хабилитирани преподаватели, от които седем професори и 13 доценти. Дали сме образование и знания на около 3200 души“, сподели деканът на Юридическия факултет доц. Кремена Раянова.

По думите ѝ в около една трета от съдилищата в България работят юристи, завършили Юридически факултет на Русенския университет. За 30-те години са го завършили около 3200 студенти, а преподавателят с най-дълъг трудов стаж във факултета е доц. д-р Величко Пантелеев.

За първи път тази година бе открита докторска програма в професионалното направление по национална сигурност, свързана с управление на сигурността и опазване на обществения ред. За втора поредна година пък се осъществи прием в магистърската програма по стратегическо управление и лидерство в сферата на националната сигурност.

Exit mobile version