Министър Везиева: Полетът Русе-София ще струва 60-80лв. в двете посоки

Двупосочният самолетен билет Русе-София-Русе ще струва между 60 и 80 лв., тъй като трябва да бъде конкурентоспособен на останалите видове транспорт, обяви в ефира на БНТ министърът на икономиката Даниела Везиева. Тя се надява процедурите за пускане на редовната линия да приключат до края на зимата и най-късно в началото на март да започнат полетите.

„В интерес на истината работим много активно по лицензирането на летището за граждански полети, такива за по-големи самолети, превозващи пътници, не само чартъри, които в момента кацат малки самолети“, коментира още Даниела Везиева.

Откакто летището в Щръклево получи лиценз за летателна площадка на малки самолети в през декември 2016 г., са осъществени над 110 граждански полета. Община Русе планира да създаде свое дружество, което да се грижи и обслужва летището, като се надява то да стане регионално летище със съдействието на държавата. Компанията „ГъливЕър“ вече е закупила три самолета, с които да осъществява полетите. Първоначално тя ще е на загуба, но прогнозите са до две-три години да компенсира и да започне да изплаща инвестицията си.

Exit mobile version