Министър Везиева: Летище-Русе пуска полети от началото на 2022-а /ВИДЕО/

Министерството на икономиката работи по проекта за Летище-Русе и ще финансира отварянето му до края на годината, съобщи в Русе икономическият министър Даниела Везиева. Тя обясни, че има входирана преписка и вече са проведени няколко срещи между ангажираните в процеса страни.

„Проведохме четири срещи между авиопревозвача „Гъливеър“, Министерството на транспорта, Министерството на икономиката и община Русе. И стартирахме отварянето на проекта за вътрешни линии Русе-София-Русе. Преди два дни имаме входирана докладна от кмета с искане за инвестиционни разходи, които в момента обсъждаме заедно с финансовото министерството. Целта ни е до края на годината да стартира процесът. Инвестиционните разходи са за основна и довеждаща инфраструктура. Надяваме се в началото на следващата година да има вече полети“, каза Даниела Везиева.

Тя обяви още една положителна новина за Русе – транспортното министерство разработва проект за интермодални терминали, като единият от трите в Северна България ще се намира в Русе.

 

Exit mobile version