Министърът на културата дирижира Русенска филхармония със солист Георги Черкин

Министърът на културата Найден Тодоров отново се връща на русенска сцена като диригент в симфоничния концерт на Русенска филхармония, който ще се състои в събота, 29 април, от 19 часа в Доходното здание. Солист ще бъде известният български пианист с русенски корен Георги Черкин.

В програмата са включени Пети клавирен концерт – “Императорски”, и Седма симфония на Лудвиг ван Бетовен.

“Свирих Пети клавирен концерт на Бетовен с оркестър за първи път като 18-годишен именно в Русе. Това бяха първите ми стъпки в този жанр. Найден Тодоров е един от любимите ми диригенти. Двамата имаме невероятно разбирателство и усещане как протича музиката. Преди 10 години имах концерт с него в Доходното здание, който беше много успешен, и сега отново се надявам да е така”,  споделя Георги Черкин.

“В това криво време, в което живеем, неслучайно се спряхме на две произведения в мажор, от които лъха оптимизъм, които носят светлина със себе си и завършват щастливо. Искаме да подскажем на хората, че ние сами правим своето щастие. Начинът, по който животът се случва около нас, е и резултат на това как ние го възприемаме!”, казва Найден Тодоров.

Exit mobile version