Мизерия след почивните дни в центъра на Русе /ВИДЕО/

Мизерия посрещна русенци в първия работен ден в центъра на Русе. Хубавото време провокира много хора да използват градската градина като място за отдих и същевременно да похапнат на открито, като си вземат храна за вкъщи от популярното заведение „Хепи“. Към тях се присъединиха и стотиците участници и зрители от големия международен конкурс в Доходното здание през почивните дни.

Резултатът обаче е плачевен откъм отпадъци и рязко контрастира с красивата иначе Градска градина. Клиентите съвестно са си прибрали боклуците в хартиените торбички, но са се сблъскали в липсата на места за изхвърляне на боклука. Кошчетата наоколо са малки по размер и са явно недостатъчни в този район. Така гледката в понеделник сутрин се оказва отчайваща.

Русенци коментират, че може би трябва да помисли за по-големи съдове за отпадъци, които да са на разположение на хората, които искат да си направят своеобразен пикник на открито в градската градина. Според някои е добре самите заведения да предвидят такива съдове за боклук, които да са предназначени за клиентите им.

Междувременно от общината веднага са се разпоредили в днешния ден да започне почистване на района, но това няма да реши принципния въпрос с местата за изхвърляне на отпадъци в центъра на Русе.

Exit mobile version