Международни контроли събират хандбалните фенове в Бяла през уикенда

Две международни контроли преди решителните срещи на хандбалистките от Бяла за финалите за титлата и за Купа „България“ ще се играят през уикенда в зала „ОЗК Арена Бяла“.

Двете срещи са срещу румънките от ХК „Унирея Доброещи“-Букурещ, и ще се проведат на 4 март, събота, от 18 часа и на 5 март, неделя, от 11 часа.

От ХК „Бяла“ направиха равносметка от първия етап на първенството на „А“ РХГ жени. Участие във всичките десет срещи са взели следните състезателкки:

– Тетяна Черновска

– Фатме Сали

– Христина Бабий

– Соня Богданова

– Юлиана Таке

– Валерия Горенко

– Кристина Иванова

В девет мача участваха : Анна Кърджилова,Валерия Тодорова, Ирене Иванова и Габриела Великова. С осем мача е Есра Хасан, по седем имат Ния Цанкова и Полина Трубицина, Кръстина Касабова пропусна доста срещи поради контузия и остана с 4 мача,новото попълнение Аля Гончаренко,

която се включи след Нова година изигра 3 срещи.

Белите тигрици реализираха 347 гола/средно по 35 на мач/ и допуснаха 269 гола в собствената си врата /средно по 27 гола на мач/.Попаденията за „Бяла“ са дело на следните състезателки

– Христина Бабий – 74 гола

– Кристина Иванова – 54

– Соня Богданова – 52

– Юлиана Таке – 48

– Ирене Иванова – 43

– Полина Трибуцина – 27

– Валерия Горенко – 26

– Аля Гончаренко – 15

– Кръстина Касабова – 8

„И накрая да не забравим нашата прекрасна публика, която ни следваше по хандбалните зали в България, а като домакини имахме удоволствието да играем пред пълна зала, имаше и тренировки които провеждахме пред голяма група от верните ни фенове.Благодарим Ви от сърце и ще се постараем да Ви зарадваме с още трофеи“, споделиха от клуба.

Exit mobile version