Медици от четири страни участват в Пролетните хирургични дни в Русе

Пролетни хирургични дни се провеждат днес и утре в Гранд хотел „Рига“ по инициатива на Лечебни заведения „Медика“ и Русенския университет „Ангел Кънчев“. Лекари от цялата страна и всички болници са представени на форума в цялата палитра от хирургични специалности, обясни собственикът на ЛЗ „Медика“ доц. д-р Кирил Панайотов.

Конференцията се провежда паралелно в 3 зали, тъй като заявките за участие са нахвърлили многократно очакванията на организаторите. 72 доклада ще бъдат изнесени от участниците, като в събитието ще се включат над 150 лекари, медицински сестри и медицински специалисти. Освен от най-големите университетски болници у нас, в симпозиума участват лекари от Германия, Китай и Румъния.

„Това е събитие, което не е било организирано в Русе от такъв мащаб. С голямо желание се провежда предвид липсата на подобни големи прояви поради пандемията от коронавирус, започнала през 2020 г., и съпътстващите ограничения за събиране на голям брой хора на едно място“, споделиха организаторите.

В два големи блока са разпределени темите за хирургични заболявания и терапевтични заболявания, обясни началникът на отделението по пластика и възстановителна хирургия в УМБАЛ „Медика“ проф.Огнян Хаджийски. С помощта на Русенския университет в програмата са обхванати в програмата всички специалности на хирургичните заболявания, които се работят в болницата – обща хирургия, пластична хирургия, урология, ортопедия, неврохирургия, лицево – челюстна хирургия. Във всеки един от докладите има между 4 и 7 участници.

Exit mobile version