„Медика“ прави паркинг на 4 нива на мястото на пощата и футболното игрище

УМБАЛ „Медика“ ще изгради паркинг на 4 нива на мястото на пощата и футболното игрище в кв.“Здравец-Изток“. Предложението за премахване на сградата, където е пощенски клон №13, и игрището, е на община Русе и ще се гледа на сесията на Общинския съвет през юни. Инвестицията ще бъде за сметка на лечебното заведение.

Този вариант е обсъден след разговори с ръководството на Лечебни заведения „Медика“  във връзка с проблема с паркирането.“ След многобройни срещи и разговори с гражданите от кв.“Здравец-Изток“ , Общинската администрация предприе действия за трайно решение на паркирането в квартала и инициира срещи с ръководството на лечебните заведения да изградят за своя сметка нови паркоместа по съществуващите съседни улици.

Тъй като лечебните заведения се развиват като университетска болница и това обуславя заемането на още места в близост до лечебните сгради  и с цел облекчаване на уличната мрежа в района , както и за да бъде сведен до минимум маршрута на болните пристигащи с МПС, за предоставяне на медицински услуги е необходимо по-трайно решение с изграждане на нова инфраструктура, се казва в мотивите на общинската администрация. По-късно игрището ще бъде възстановено в близост на терен, определен от главния архитект.

„Във всеки развиващ се град има предизвикателства с паркирането. Да си спомним едно време, в което квартал „Здравец-Изток“ не беше толкова наситен на услуги. Тогава очевидно нямаше казус с автомобилите. С развиването на болничния комплекс и всички околни обслужващи населението на квартала звена, изниква необходимостта от построяването на паркинг за улеснение не само на пациенти и техните близки. В почти целия град и без да има болнични заведения има подобен проблем. Положителните аспекти са много повече, отколкото негативните. Дано има повече инвеститори в града ни“, са част от коментарите по темата.

Exit mobile version