МГ „Баба Тонка“ изпрати с вълнение 124 абитуриенти, половината – отличници

МГ „Баба Тонка“ в Русе изпрати днес с вълнение своите 124 абитуриенти, които тази седмица ще получат дипломите си и дългоочаквания бал. Въпреки предизвикателството на дистанционното обучение заради КОВИД-19, възпитаниците на Математическата гимназия отново постигнаха високи резултати на зрелостните изпити.

На задължителната матура по български език и литература  средният успех на випуска е много добър /5,26/. За второ ДЗИ учениците от гимназията традиционно избраха профилиращите си предмети: математика, английски език, биология. Средният успех от второто ДЗИ по математика е много добър /5,17/, където са се явили 52 ученици, по английски език – отличен /5,61/ на явилите се 50 ученици; по биология – отличен /5,58/ на 12 ученици. Отличните оценки /6,00/ от всички матури са общо 14 – три по български език, четири по математика и по английски език, а по биология, физика и астрономия, история – по една.

На изпращането на 12-токласниците днес бяха представени и резултатите на Випуск 2020. Средният успех на абитуриентите е много добър /5,41/, като 64 от 124 абитуриенти завършват с отличен успех – /над 5,50/. Много добър успех имат 56 зрелостници, а само четирима – добър.

Двама от зрелостниците завършват с общ успех – отличен /6,00/. Това са Теодор Недев от 12 А и София Енчева – от 12 Д клас. Първенецът на випуска – Теодор Недев, има само оценки /6,00/ в дипломата за завършено средно образование, включително и  на двете матури – по български език и литература и по история и цивилизации. Това даде основание на педагогическия съвет да определи Теодор да получи престижното отличие на МОН – национална диплома.

Exit mobile version