МГ„Баба Тонка“ отбеляза 100 години от първото честване на патронния си празник

Русенската математическа гимназия „Баба Тонка“ отбеляза 100 години от първото честване на патронния си празник.  Сред официалните гости бяха зам.областният управител Детелина Ачева, председателят на Общинския съвет Иво Пазарджиев, началникът на Регионалното управление на образованието д-р Росица Георгиева, началникът на отдел „Образование“ в Община Русе Таня Тодорова, зам.-ректорът по интернационализация и комуникационна политика на Русенския университет доц. д-р Десислава Атанасова, председателят на училищното настоятелство доц. д-р Галина Иванова, както и председателят на обществения съвет към МГ Палма Тараланска.

Началникът на РУО определи училището като емблематично за Русе и България „Днешният ден е ден, в който трябва да изкажем своята благодарност към всички, които са вградили частица от себе си в този храм на знанието. Възпитаниците на училището са личности, които във времето доказват своя професионализъм и своята човечност“, каза д-р Георгиева и пожела на педагогическия екип здраве, сили, ентусиазъм и упоритост, с които да продължат да градят бъдещето на страната.

Галина Бобева пък заяви, че днешният ден е ден за равносметка за направеното и постигнатото, което според нея със сигурност кара всички в училището да се чувстват удовлетворени. На учениците тя пожела да бъдат толерантни, обичащи, напористи, креативни и аналитични.

Председателят на обществения съвет Палма Тараланска припомни римската сентенция, че знанието ни дава сила и ни прави свободни. „Вие учете в храма на знанието, където се дават най-големите възможности и не случайно всички възпитаници на МГ са успели да се докажат във всички области както в страната, така и в чужбина“, каза тя.

В училището се обучават 684 ученици от 5 до 12 клас в общо 26 паралелки. Там функционира и изключително модерен STEM-център, а учениците от гимназията се класират редовно на редица престижни национални и международни състезания.

Exit mobile version