Мащабно строителство на „резиденции“ върви на брега на езерото в Николово

Огромно количество бетон се е изляло на склона на езерото в Николово в последните 6-7 месеца. Строителството продължава с бурни темпове, като наред с изграждането на самите постройки върви и прокарването на нови трасета на електропроводи, канализации, улици. Извършва се и укрепване на склона с подпорни стени. Строителството е законно, с всички надлежно издадени разрешителни, а зоната с имотите се очертава да се превърне в русенския „Ориндж Каунти“.

Макар все още своеобразните резиденции да са в процес на изграждане, се знае, че единият от инвеститорите се занимава със земеделие и новият му дом ще има 20 спални.

Засега не е ясно дали след изграждането на комплекса той ще се превърне във вилно селище от затворен тип.

В непосредствена близост също има ремонтни дейности, само че на гребната база, където се изграждат санитарни възли и съблекалня от лека метална конструкция с термопанели. Големият хангар ще бъде почистен и ремонтиран – металните части ще се покрият с антикорозионна защита и боя, ще се подменят дограмата и вратите към складовете. Малкото хале, където се подреждат лодките, ще се санира и също ще се обработи. Допълнително ще бъде положена настилка от бетон и ще се изгради водоплътен тротоар. Четвъртата част от обекта е свързана с възстановяването на оградата и осветлението. Средствата са спечелени от община Русе след кандидатстване с проект пред Министерството на младежта и спорта.

Exit mobile version