Математическата и Английската отново водят в класацията след 7 клас /СПИСЪК ЗА ОБЛАСТТА/

Математическата гимназия и Английската гимназия отново са училищата в Русе, които приемат ученици след 7 клас в Русе с най-висок бал след първо класиране тази година.  Това показват данните, които публикува Регионалното управление на образованието – Първо класиране

Най-висок е максималният бал за паралелка с профил „Математически“ в МГ „Баба Тонка“ – 498,50 точки. Минималният брой точки за профила е 417.

Само 50 стотни го делят от профил „Чужди езици“ в АГ „Гео Милев“, където максималните точки са 498, а минималните – 371. На трето място е профил „Природни науки“ в МГ „Баба Тонка“ с 491,50 точки максимален бал и 395,75 точки минимален.

С 41 минимален бал предпоследна в класацията е  специалността „Бутиково облекло“ в ПГ „Недка Иван Лазарова“,  а след това е Корабната гимназия с 43,50 точки за новата специалност „Локомотиви и вагони“.

Предстоят още два етапа за класиране на осмокласниците. Учениците, влезли по първо желание след първия етап на класиране, се записват в училището, в което са приети в срок от 13 до 15 юли включително. Учениците, които не са удовлетворени от класирането си на първия етап, следва да подадат в училището, в което са класирани, заявление за участие във втори етап на класирането в срок до 15 юли включително.   Подаването на документи за участие в третия етап на класиране е в срок от 26 до 27 юли включително.

 

Exit mobile version