Математическата гимназия в Русе чества днес двоен празник

Математическата гимназия в Русе отбеляза днес своя патронен празник и 100 години, откакто Девическата гимназия е именувана „Баба Тонка“. Сред официалните гости бяха зам.областният управител Людмил Христов, кметът Пенчо Милков, началникът на Регионалното управление на образованието д-р Росица Георгиева.

Директорът на училището Галина Бобева благодари на преподавателите за неуморния труд, креативността, творчеството и знанията, които всеки ден дават на учениците. „Трябва да се гордеете с делата на Баба Тонка и че сте възпитаници на тази гимназия. Бъдете упорити и отстоявайте всички ваши мечти“, каза Бобева.

Тържествената церемония в двора на училището включваше празнична програма заедно с посрещане на училищното знаме. Бяха наградени общо 15 ученици за високи постижения на национални и международни състезания. Отличията бяха на името на проф.Дочо Дочев, Елина Цветинова Русинова и посветени на патронния празник.

В МГ „Баба Тонка“ се обучават над 700 ученици от 5 до 12 клас в 27 паралелки. В 12 клас за последна година има 5 паралелки в три профила – математика и информатика, софтуерни и хардуерни науки и биология и химия.

По повод юбилея в сградата на училището ръководството е създало и експозиция, разказваща дълголетната история на гимназията. Тя е наследник на Русенското девическо училище, основано през 1864 г., което през 1898 г. е преименувано на „Княгиня Евдокия“.

Exit mobile version