Мартен си отдъхна: Инвестиционното предложение за депо край града е оттеглено

Жителите на Мартен, които днес планираха да изразят публично възражението си срещу изграждане на депо за неопасни отпадъци край града, си отдъхнаха. След като Община Русе заяви, че дава отрицателно становище за това инвестиционно предложение, по-късно през деня РИОСВ-Русе излезе с информация, че предложението е оттеглено. То е било подадено от неупълномощено лице и фирмата е заявила, че не е възложител на въпросното инвестиционно намерение.

Ето какво съобщиха от екоинспекцията: „Във връзка с преписка АО-4200/14.08.2023 г. РИОСВ-Русе уведомява, че „Елана Агрокредит“ АД не е възложител на инвестиционно предложение, свързано с промяна предназначението на земеделски земи, с начин на трайно ползване „Нива“ на имот с идентификатор 47336.40.35 по кадастралната карта и кадастралните регистри на гр. Мартен, общ. Русе, с площ 29 805 кв.м. и  имот с идентификатор 47336.40.44 по кадастралната карта и кадастралните регистри на гр. Мартен, с площ 15 947 кв.м, както и изграждане на депо за неопасни отпадъци с кодове: 10 01 01 – сгурия, шлака и дънна пепел от котли (с изключение на пепел от котли, упомената в 10 01 04); 10 01 02 – увлечена/летяща пепел от изгаряне на въглища и 10 01 05 – твърди отпадъци от реакции на основата на калций, получени при десулфуризация на димни газове.

Инвестиционното предложение е внесено от неупълномощено лице. Дружеството „Елана Агрокредит“ АД е внесло искане за оттегляне на инвестиционното предложение, поради което процедурата ще бъде прекратена по реда на Административно-процесуалния кодекс“.

Снимка: Давид Александров

Exit mobile version