Мартенчани предложиха промени на движението на тирове при Дунав мост

Кметът на Мартен Димо Тонев внесе писмо до председателя на Общински съвет-Русе, кмета на Община Русе и председателите на всички групи в Общинския съвет за промяна на движение на тежкотоварни автомобили между град Мартен и кръговото кръстовище на Дунав мост.

Предложението е колоната от тирове да бъде преместена на трилентовия път от кръговото на Дунав мост по посока паркинга на ферибота на бул.“Тутракан“, като така и паркингът ще може да се използва за престой на тежкотоварните автомобили. По този начин с пускането на ферибота ще се даде възможност чакащите да избират дали да го ползват или да продължат през Дунав мост.

По първоначални разчети целият поток от тежкотоварни автомобили от малкото кръгово на Свободна зона до зона „Тегра“ и обратно ще се побере от кръговото кръстовище на Дунав мост до кръговото на Пристанищния комплекс и паркинга. Също така може да се изгради единна информационна система, която впоследствие да бъде обединена с общинския буферен паркинг и да се използва за реда за преминаване през граничния пункт.

Писмото е подкрепено с подписка от жителите на Мартен, които очакват отговор на предстоящата сесия на Общинския съвет.

Exit mobile version