Мародери отново се развихриха във вилната зона на 9-ти км край Русе

Мародери отново са се развихрили във вилната зона на 9-ти километър в местността Люляците край Русе. За това алармираха Русе Медиа потърпевши собственици. Хората споделят, че тази година по няколко пъти е имало посегателства, които са започнали от края на месец март.

Сега отново има разбити вили, като е взимано всичко и най-вече сечива. Жена се оплака, че са й откраднати лозарски ножици, пръскачка и всякакви метални инструменти. Тършувано е на спокойствие, като извършителите са търсили дори в препаратите за пръскане на растенията за евентуално укрити там пари. Опитвали са и водата от тубите, с надеждата, че в тях има алкохол, след което, разочаровани, са ги изливали.

Хората не са подавали сигнали към полицията за последните набези, защото, по думите им, не очакват извършителите да бъдат установени и открити. Вилите, на които е било посегнато, се намират встрани от оживените места и са по-близо до горския масив. Не е изключено мародерите да са си направили „база“ в изоставена постройка в района, откъдето да „работят“ в околността.

Exit mobile version