Малките плувци на „Локомотив“ са големите шампиони на Държавното първенство

КПС „Локомотив“-Русе е големият шампион на Държавното първенство за деца 11-12г., проведено в Бургас на 18-20.11.2022г. на 25м басейн.

Възпитаниците на Севиляй Сали и Берна Велинова – 9 момчета и 11 момичета, извоюваха трите златни отборни купи:

Тази голяма победа бе завоювана в конкуренцията на 350 плувци от 52 клуба в страната и подплатена с 3 златни и 4 бронзови мелата.

Призьорите:

В най-зрелищните дисциплини – щафетите, нашите момчета грабнаха златото с победи и в двете щафети:

Момичетата завоюваха два бронзови медала в двете щафети:

„Тази победа беше дългоочаквана и много желана, както от децата така и от нас. За нас е огромен успех, че успяхме да преборим жестоката конкуренция на най-добрите плувци от цяла България и да извоюваме ТРИТЕ златни купи. Доволни сме от резултата на нашите състезатели и ще продължим да развиваме техният талант и потенциал. Доказахме за пореден път, че сме и ще бъдем фактор в българското плуване въпреки нестандартните тренировъчни условия (20м басейн)“, споделиха треньорите Севиляй Сали и Берна Велинова.

Ето какво каза и старши треньорът на СКП „Локомотив“-Русе Деян Дончев за тези резултати: „Искам да благодаря на треньорите и техните състезатели за този изключителен успех и ПЪРВО в историята на Локомотив. Само преди няколко месеца на Държавното първенство на 50м басейн, момчетата се класираха 2-ти а момичетата 4-ти. Много добре знам какво стои зад този прогрес и какво предстои. Наблюдавах цялото състезание, децата бяга чудесни и с хъс.

Изключително съм щастлив, че изграждаме поредният силен отбор и колектив с духа на Локомотив, но съм огорчен как тези таланти трябва да се борят в нестандартни тренировъчни условия. Аз лично чакам от поне 20 години да работи в нормални и стандартни условя в моя град“.

Exit mobile version