Малайзийци готови да инвестират 2 млрд.лв. в нов мост при Русе и магистрала /ВИДЕО/

Малайзийската компания Eonmetall Group Berhad  е готова да инвестира 2 млрд.лв. за изграждането на втори мост над река Дунав при Русе, както и за строителството на автомагистралата между Русе и Велико Търново. Това стана ясно на среща с областния управител Галин Григоров и председателя на парламентарната комисия по регионално развитие Искрен Веселинов, по чиято покана гостуват бизнесмените.

Компанията е готова да кандидатства за участие в бъдещата концесия и за трите нови моста над река Дунав, за които ще има публично-частно партньорство. Вчера са били проведени разговори в тази посока с кабинета на министъра на регионалното развитие и благоустройството.

Малайзийските бизнесмени са коментирали и възможността да бъде възстановена дейността на летището в Щръклево, като в непосредствена близост се изгради и голям логистичен център.

Компанията има над 35-годишен опит в изграждането на водещи инфраструктурни проекти в цяла Азия. Като предимство беше изтъкнато, че за разлика от китайските инвеститори, те не изискват държавни гаранции, които се акумулират във външния дълг на страната.

Exit mobile version