Майките на деца с увреждания: Искаме по-добър човек за вицепремиер /ВИДЕО/

Със скандирания „Оставка“ майките на деца с увреждания, подкрепени и от други русенци, организираха тази вечер протестно шествие за освобождаването на вицепремиера Валери Симеонов. Те преминаха по централната улица „Александровска“ до площада пред общината, където се състоя концерт в тяхна подкрепа.

Близо 100-ина души се събраха на протеста, като сред тях имаше и представители на политически сили. Майките от своя страна подчертаха неколкократно, че искането им няма политически характер, а става дума за морала на Валери Симеонов.

„Днес е 16-ият ден, откакто се изисква оставката на Валери Симеонов, и ние се включваме, защото явно той няма да я подаде. Ние сме обидени – един вицепремиер не би трябвало да си позволява да говори по този начин за хора с увреждания и за техните семейства, родители. Лично аз не приемам извинението му, защото за мен важи „дадена дума, хвърлен камък“. А и по отношение на родителите, на „кресливите майки с уж болни деца“ не му е първото нелепо изказване, имаше и други негови подобни изказвания“, сподели Дарина Христова.

Бахтишен Джуджева коментира, че премиерът Борисов трябва да обърне внимание на факта, че 81 на сто от българския народ не иска Валери Симеонов. „Бойко Борисов трябва да обърне внимание на това и да го уволни, защото един некадърен работник веднага го гонят от работа. Не да му дърпа ушите, ами директно да го маха. Ще дойде някой друг, който може би ще бъде малко по-добър човек от него, който преди да каже една дума, ще се замисли. Това ще му бъде за урок“, заяви тя.

Exit mobile version