Майката на Тайбе Юсеин: Гордеем се с теб, дъще, следвай мечтите си /ВИДЕО/

Най-големите привърженици на капитана на националния отбор по борба при жените – Тайбе Юсеин, са жителите на родното й село Мъдрево, община Кубрат. Днес от сутринта всички напрегнато следяха новините около представянето на Тайбе, а преди полуфиналната схватка улиците в селото опустяха.

За да гледат състезанието, заедно се събраха най-близките хора на националката ни – майка й Селиме Адем и леля й, първият треньор и откривател Мустафа Кесман, кметът на селото Салим Мустафа. Вълнението на всички беше огромно, а майка й сподели, че особено преди важни турнири двете трудно намират време да се чуят. „Винаги се концентрира върху работата си, върху труда си, върху мечтата си. Затова понякога ни липсват нашите моменти, но гледаме да издържим и да се чувстваме добре, и тя да се чувства добре. Много я подкрепяме, винаги напред, всички, особено татко й, много я подкрепяше /бащата на Тайбе не успява да пребори коронавируса – б.а./. Всички я обичаме, тя е нашата гордост“, казва Селиме Адем.

Въпреки че Тайбе не успя да спечели полуфинала, тя бе аплодирана горещо от телевизионната си публика. Първият й треньор Мустафа Кесман се гордее с постиженията на възпитаничката си. „За мен паднала или победила, едно и също е, тя е наша гордост“, споделя той.

Кметът на Мъдрево Салим Мустафа е категоричен, че селото винаги ще бъде зад Тайбе и ще я подкрепя с каквото може. Преди време, когато състезателката по борба стана световна шампионка, са й организирали тържествено посрещане. Сега, без значение дали ще вземе медал от олимпиадата, отново я чакат като на празник. „Малшанс наистина, много малко не й достигна на полуфинала, но не трябва да се отказва, тя е нашата гордост. Ние постоянно ще бъдем зад нея, ще я подкрепяме, така че горе главата и напред“, казва Салим Мустафа.

Най-емоционална е майката на Тайбе. „Много се гордеем с теб, дъще, цялото семейство, всички, цялото село и много те обичаме“, бе обръщението й към дъщеря й.

А пожеланието, което й отправя, е: „Първо да бъде здрава. Каквато мечта има по-нататък, нека да я следва ,във всички случаи нека да следва мечтите си“.

В Мъдрево утре отново са пред малкия екран, за да стискат палци на Тайбе да спечели бронзовия олимпийски медал.

Exit mobile version