Любов и война се преплитат в провокативната премиера „Изчезващи“ /ВИДЕО/

Русенският драматичен театър прави провокативна премиера на новото си заглавие „Изчезващи“ по текста на Елизе Вилк, който се поставя за първи път в България. Предизвикателството към актьори и публика отправя режисьорът Думитру Акриш, който гостува на трупата в Русе.

Спектакълът преминава през периодите на Втората световна война, промените и революцията в Румъния в края на 80-те години, приемането на страната в Европейския съюз и днешния ден, който е под знака на войната в Украйна. За самия режисьор ключовата дума в представлението е „любов“, а актьорите определят преживяванията за самите тях и за зрителите като силно „емоционални“.

„Публиката може да очаква от този спектакъл много вълнуващи истории и психологически театър, какъвто в България за съжаление вече все по-рядко се прави. По-странна форма е, но в хубавия смисъл на думата, и при всички случаи е вълнуващо“, каза директорът на театъра Боян Иванов.

„Изчезващи“ поставя въпросите за скъсаната връзка между хората и страната им, за не/желанието да се завърнат у дома, за човешките отношения, които задържат един човек или го карат да си тръгне.

В ролите участват Венцислав Петков, Дона Вълова, Ясена Господинова, Ивайло Драганов, Кадри Хабил, Кристиана Ценкова, Ивана Керанова, Тодор Лазаров

Премиерните представления са на 9 и 10 март в Доходното здание.

Exit mobile version