„Локомотив“-Русе донесе първата награда „Отбор на годината“ за плуването

Клуб по плувни спортове „Локомотив“-Русе получи огромно признание за многобройните медали, спечелени от неговите състезатели през изминалата година. Плувците бяха определени за „Отбор на годината“ в класацията „Спортист на годината 2020“ в Русе. Наградата бе връчена на официалната церемония от кмета Пенчо Милков.

„Изключително сме щастливи от тази награда и обнадеждени за бъдещето на плувните спортове в град Русе. Радваме се, че трудът и успехите през 2020г. бяха оценени достойно от Община Русе. Всички ние, екипът на „Локомотив“, състезатели и родители заслужаваме този приз“, споделиха от клуба.

2020 г. бе най-успешната за русенските плувци въпреки съкратения календар. Те завоюваха 13 медала и 4 отборни купи от Държавните първенства и 139 медала – 39 златни, 56 сребърни и 54 бронзови, и 3 комплексни купи от международни турнири.

„Званието „Отбор на годината“ на Община Русе трябва да ни мотивира още повече, за да реализираме целите и мечтите на треньори, състезатели и родители. Това е първата отборна награда за плувните спортове в Русе и огромно благодаря на Община Русе и кмета Пенчо Милков, че трудът и усилията са забелязани и оценени,“ сподели спортният мениджър на КПС „Локомотив“-Русе Деян Дончев.

Exit mobile version