Локомотив дерайлира в Русе след сблъсък с цистерни

Локомотив дерайлира в Русе след сблъсък с цистерни. Инцидентът е станал на 22 ноември на гара Разпределителна в Русе, научи Русе Медиа. За щастие не се е стигнало до сериозни последици, нито има пострадали.

Локомотивът е излязъл извън релсите, след като две цистерни са се сблъскали с него. Запознати разказаха, че е нормална практика няколко цистерни да се засилват от единия край на гарата, а в другия да ги чака локомотив, който да ги поема и да спира свободното им движение. По този начин се спестява време и гориво при маневрирането и подреждането на жп състава. В конкретния случай обаче цистерните са били твърде много засилени и при контакта си с чакащия ги локомотив той е излязъл извън жп трасето. Цистерните са останали на мястото си. Няма официална информация дали са били празни или с товар. Знае се само, че не са на русенска фирма.

Веднага след дерайлирането на локомотива са били уведомени всички дирекции и служби, свързани с кризисни ситуации. Аварийни екипи с хора и техника на НКЖИ са повдигнали и са върнали дерайлиралата машина обратно на релсите. Остава обаче открит въпросът доколко е разумно да се маневрират вагони и цистерни по този начин.

 

Exit mobile version