Локвата на Гредовия мост доведе до ПТП, водачът отказа тест за дрога /ВИДЕО/

Лек автомобил „Фолксваген“ с двама младежи в него самокатастрофира в началото на Гредовия мост в Русе. Колата се е движила в посока Русе, когато е навлязла в образувалата се локва в района и водачът е загубил управление. По думите му се е опитал да овладее автомобила, натиснал е спирачката, но колата е продължила, ударила се е в отсрещната мантинела. Носила се е още 20-ина метра, преди да спре отново след удар в мантинелата. Шофьорът заяви, че скоростта му е била между 60 и 80 км/ч и че под насъбралата се вода има дупка, в която е хлътнал.

Младежът е бил заедно с брат си, който е откаран от екип на Спешна помощ в болницата за преглед заради болки след удара във въздушната възглавница.

Въпреки че дъждът бе кратък, образувалата се локва блокира изцяло едната от двете ленти за движение. През март 2021 г. на същото място при същите обстоятелства, само че вечерта тир премина през мантинелата, събори уличен стълб и увисна на метри от стръмния склон. Тогава от общината заявиха, че ще търсят варианти за решаване на проблема, но до момента той си остава.

Тест на водача на наркотици не бе направен, тъй като той отказа с конкретен мотив. Пред полицаите младежът е обяснил, че заедно с брат си от години живеят в Амстердам и пушат легално трева там. Затова е сигурен, че тестът ще бъде положителен заради продължителната употреба на марихуана, въпреки че, по думите му, не е употребил в дадения случай. Според българското законодателство обаче отказът за тест за наркотици автоматично носи наказание – съставяне на акт, лишаване от правоуправление в рамките на 2 години и глоба от 2000 лв.

Exit mobile version