Ловците от Иваново отложиха старта на сезона заради похода „Русенско Поломие“

Крос-похoдът „Русенско Поломие 2021“ ще стартира на 2 октомври като част от честванията на 800-годишнината на Ивановските скални църкви. В момента текат последни приготовления на 10-километровото трасе, като ще има и  почистване на битови отпадъци по маршрута.

Събитието стана възможно, след като членовете  на ловната дружинка в с. Иваново направиха жест към участниците в похода. От съображения за сигурност и безопасност ловците са отложили от 2-ри за 3-ти октомври излета си за откриване на ловния сезон 2021/2022 г. на местен дребен и едър дивеч и груповия лов на дива свиня.

Стартът на първите участници в похода е 09,30 ч, а финиширането на последните към 13:00 -13:30 ч. Организатори са Община Русе и СТПД „Академик“.

МАРШРУТЪТ е кръгов по поречието на реките Русенски Лом, Черни Лом и в малък участък Бели Лом със старт и финал до паркинга при главната църква „Света Богородица“ на Ивановски скални църкви. Маркиран е с лентова маркировка с основни цветове, както следва:

– паркинг „Ивановски скални църкви“ – местност „Грамовец“, червен;

– местност „Грамовец“ – местност „Смесиците“, жълт;

– местност „Смесиците“ – „Писмата“- паркинг „Ивановски скални църкви, зелен.

УЧАСТНИЦИТЕ в крос-похода са разделени в следните категории:

– ГУп –(групи над 4 души, пеша);

– СУп – семейства от 2 до 4 души, пеша;

– ИУп – индивидуални участници, пеша;

– ИУв – индивидуални участници с велосипеди;

Участниците трябва да са в добро здравословно състояние, позволяващо преодоляване натоварването при преходите по маршрута, да имат валидна застраховка „Злополука“ или попълнена непосредствено преди старта декларация за участие на собствена отговорност. От изключително важно значение е стриктното спазване от всички ръководители, организатори и участници на обявените противоепидемичните мерки.

ОСИГУРЕН Е ТРАНСПОРТ с автобуси до и от паркинг „Ивановски скални църкви“.

ИНФОРМАЦИЯ И ПРЕДВАРИТЕЛНО ЗАПИСВАНЕ за участие на email: academic@uni-ruse.bg и телефони: 0882 966 369, 0885 335 004.

Exit mobile version