Литературен фестивал с изложби и работилници за деца прави библиотеката

Литературният фестивал „Писмените съкровища на Долен Дунав“ ще бъде открит в Русе на  8 септември (сряда) от 10:00 ч. на лятната сцена, която се намира в двора на Регионална библиотека „Любен Каравелов“.

Културният институт работи вече няколко години по проекта „Писмените съкровища на Долен Дунав“, финансиран по Програма Интеррег V-A Румъния-България. Основната  цел е развиването на литературен туризъм в трансграничния регион Румъния-България. Партньори по проекта са Фондация „Глобални библиотеки – България“ и Окръжна библиотека „Александру и Аристиа Аман“ в Крайова.

Финалното събитие, с което приключва проектът, е литературен фестивал до 10 септември, в който ще се включат и румънските участници.

Програмата на фестивала предвижда:

Ще бъде демонстриран туристическият потенциал на библиотеката посредством представянето на новосъздадените туристически атракции с помощта на високотехнологично оборудване.

Предстоящият литературен форум е важна част от годишния културен календар на библиотеката, но е значимо събитие и за града, общината и областта с обогатяването на културно-туристическите маршрути в трансграничния регион.

Exit mobile version