Липсата на пари за пътища в Русенско изкара на протест фирмите /ВИДЕО/

Два национални протеста затварят главни пътища в Русенско. Единият е на пътя Русе-Бяла в района на село Иваново, а другият – на кръговото кръстовище на Дунав мост. Блокадите ще започнат в 11 часа, като първата ще е за час, а втората – до 14 часа.

Пътят Русе-Бяла е сред най-натоварените отсечки в страната, по която се движат тежкотоварни камиони от и към Дунав мост. Над 150 работници от пътноподдържащата фирма протестират, защото нямат работа.

„Дължимите са суми са над 58 млн. за извършени дейности по текущо и превантивно ремонтиране на пътища, те са направени в срок, предадени са, но не са разплатени и не са обезопасени“, каза Петко Николов, управител на фирмата.

„Отсечката Русе-Бяла не се поддържа вече. Няма габарит на пътя, храстите не се режат, окопи, канавки, нищо не се поддържа. Това става предпоставки за ПТП , знаете, че отсечката Русе-Бяла е отсечката на смъртта“ , заяви Игнат Игнатов, ръководител звено.

Засега все още заплати се дават, но чрез заеми от банки. В същото време пътните специалисти напускат бранша и се ориентират към друга работа.

Протестът на Дунав мост събира работници от „Автомагистрали Черно море“, които чакат още да им се заплатят извършените дейности в размер на 27 млн.лв.

Exit mobile version