„Линамар“ представя публично екологичната си програма в Русе

Екологичната програма и инвестиционната политика на завода за автомобилни части „Линамар България“ /бивш „Монтюпе“/ ще бъде представена на заседанието на временната комисия за чистотата на въздуха, което ще се състои на 25 юни /четвъртък/ от 17 часа.  То ще се проведе в зала „Свети Георги“ на шестия етаж в сградата на Общината и е отворено за граждани.

Управителят на „Линамар България“ Лорето Айбанез ще даде подробности как дружеството спазва изискванията за чистота на въздуха в Русе.  Заседанието ще се излъчва онлайн от Youtube канала на Общински съвет – Русе и на Facebook страницата на Общинския съвет – https://www.facebook.com/obshtinskisuvetRuse/.

Временната комисия за проучване на всички факти и обстоятелства, свързани със замърсяването на атмосферния въздух и за отпадъците в Община Русе, има за задача да събере наличната и достоверна към момента информация по отношение на проблемите със замърсяването на въздуха в общината. Това ще бъде третото заседание на комисията, като досега са се състояли 2 заседания – на 31 януари 2020 г. и на 26 февруари 2020 г.

Председател на комисията е Дауд Ибрям, зам.-председател е Пламен Рашев, а останалите членове са Биляна Кирова, Владо Владов, Деана Тонева, Деян Недков, Дилян Саманджиев, Мирослав Славчев и Стоян Христов.

Exit mobile version