Лидерът на „Да, България“ в Русе подаде оставка и разказа за действията на централата

След изборните резултати в Русенска област вече са факт и първите оставки. Йоана Терзиева, председател на общинската структура на „Да, България“-Русе, обяви решението си чрез публикация във фейсбук.

„Изборния резултат в 19 МИР се върна на нивата, които имахме на местните избори през 2019 г. Тогава, съгласявайки се да поема функцията на председател на местната структура, декларирах, че намирам резултата за срамен и си поставям за цел да работя той никога да не се повтори.

Уви, ниският резултат е факт. Макар той да е пропорционален на резултата, който имаме на национално ниво, считам, че всяка местна структура и всеки член на партията следва да поеме отговорност за собствените решения, действия или бездействие по въпросите, довели до този резултат. Затова и подавам оставка като местен председател на структурата в Русе“, заяви Йоана Терзиева.

По-късно тя направи и няколко уточнения, свързани с мотивите за оставката й, като описа и хронологията на действията на местната структура от първите избори през април до 14 ноември:

Exit mobile version