Лекари от УМБАЛ „Канев“ помогнаха на бременна украинка и подслониха семейството

Лекари от Университетска болница „Канев“ в Русе помогнаха на младото украинско семейство Оля и Вайдас, напуснало Украйна заради войната. След като успяват да стигнат до Русе, те попадат на д-р Петя Кашукеева , която е млад лекар, специализант по съдова хирургия. Оля /на снимката/ е бременна в осмия месец и след много дългото и тежко пътуване задължително се нуждае от преглед при акушер-гинеколог.

Бъдещата майка веднага е била прегледана в Акушеро-гинекологичния комплекс на УМБАЛ „Канев“ от д-р Луиза Тончева. За щастие д-р Тончева е установила, че Оля и бебето са добре, независимо от ужаса който са преживели.

Оля и Вайдас напускат Киев още при първите взривове, с кола, която им е дадена от приятели. След два дни пристигат в Лвов, откъдето се качват на автобус. За да стигнат до украинско-румънската граница, им се налага да ходят пеша 10 километра, заради огромното задръстване от автомобили Там, благодарение на социалните мрежи, успяват да намерят друг транспорт и пристигат в Русе.

Семейството на д-р Кашукеева приютява Оля и Вайдас, за да могат да решат накъде да продължат тежкия път на хора, които бягат от ужасите на войната и търсят спокойно място, където да посрещнат първата си рожба.

Exit mobile version