Лекари от Русе и Бяла бяха отличени от местната колегия на Българския лекарски съюз

Десет лекари от лечебните заведения в Русенска област бяха удостоени с почетни знаци и грамоти на Районната колегия на Българския лекарски съюз в Русе. Званието „Отличен лекар на Регионална лекарска колегия Русе 2022 година“ бе връчено лично от председателя на Управителния съвет на Регионалната колегия на БЛС д-р Цветан Райчинов и е признание за висок професионализъм, човешко и топло отношение към пациента и хиляди спасени животи и облекчени страдания. Медиците получиха и почетни грамоти от областния управител на Русе Анатоли Станев.

Събитието се състоя снощи в Доходното здание преди празничния спектакъл на лечебни заведения „Медика“ с управител доц. д-р Кирил Панайотов.  Доц. Панайотов за поредна година благодари за всеотдайния труд на медиците, като им подарява духовна наслада, чрез театрално изкуство. Тази година управителят на лечебни заведения „Медика“ избра спектакъла „Всички страхотни неща“, поставен от Бойко Кръстанов.

Подобни инициативи вече са се превърнали в традиция за ръководството на лечебни заведения „Медика“. Днес в структурите на „Медика“ работят повече от 1200 човека. Групата лечебни заведения включва университетска многопрофилна болница, кардиологична болница и физиотерапевтична болница, Диагностично-консултативен център, медицински и логопедични центрове в Русе, както и Балнеокомплекс с медицински център в Нареченски бани, община Асеновград. Всички те предлагат на своите пациенти цялостно медицинско обслужване в редица направления. Преди четири години към голямото семейство на Медика се присъедини и единствената в България ведомства детска градина към болница – Частна детска градина „Дъга – Русе“.

Признателност към неуморния труд на лекарите изказаха и кметът на Община Русе Пенчо Милков, както и председателят на Общинския съвет Иво Пазарджиев. Те връчиха поздравителни адреси на наградените. На събитието присъстваха и зам.-кметовете на Община Русе, както и ректорът на Русенския университет „Ангел Кънчев“ акад. Христо Белоев.

Наградените лекари са:

Exit mobile version